Alimente care trebuie evitate de persoanele cu tinitus

Ati observat vreodata ca zilele dvs. de tinitus se inrautatesc fara nici un motiv? Te-ai oprit sa te gandesti la ceea ce ai mancat recent?
Mentinerea unei dieta foarte buna este esentiala in gestionarea si scaderea sunetelor de tinitus. Multe alimente afecteaza tinitusul, atat pozitiv, cat si negativ, si este important sa intelegem ce alimente sa evitam si pe care sa le consumam.

A deveni constient de ceea ce mananci este primul pas in a face alegeri mai bune. Urmatoarele nu sunt reguli absolute privind dieta, ci ghiduri pentru intelegerea modului in care dieta afecteaza tinitusul.

Sare

Sarea are un efect imediat asupra tinitusului si intotdeauna o face mai grava. Sarea excesiva restrictioneaza vasele de sange, creste tensiunea arteriala si reduce fluxul sanguin in urechi, ochi si creier. Cresterea tensiunii arteriale este direct legata de cresterea tinitusului.
Exista niveluri ridicate de sare in cele mai multe alimente prelucrate si preambalate. O cutie de supa contine mai mult sodiu decat doza zilnica recomandata pentru o persoana adulta. Acesta este motivul principal pentru a fi foarte atent la aceste produse.

Zahar

Metabolismul zaharului are un rol important in functionarea corecta a sistemului auditiv. Creierul si sistemul auditiv nu au alimentare inerenta. Ele sunt complet dependente de livrarea regulata a oxigenului si a glucozei (zaharului) din alimentarea cu sange. Atunci cand aceasta alimentare cu substante nutritive este deranjata sau intrerupta, pot aparea dezechilibre si deteriorari.

Studiile au aratat ca 84{73a55fc66aadf0b17b02ce703037dd8012784678f95668c65fd31f3e00555a9e} pana la 92{73a55fc66aadf0b17b02ce703037dd8012784678f95668c65fd31f3e00555a9e} dintre persoanele care sufera de tinitus au o tulburare a metabolizarii zaharului cunoscuta sub numele de hiperinsulinemie. Aceasta se caracterizeaza prin cresterea nivelului de insulina in sange. In sine, aceasta nu este o conditie periculoasa. Cu toate acestea, este primul pas pe cale lunga alunecoasa la diabetul de tip II. Hiperinsulinemia apare deoarece organismul devine insensibil la insulina si este ineficient in furnizarea de zahar la celule, acolo unde este necesar. Prin urmare, pancreasul produce tot mai multa insulina pentru a procesa zahar din sange.

Zaharurile naturale gasite in fructe si legume sunt perfect sigure si nutritive. Zaharurile naturale, nerafinate, necesita mai mult timp pentru a digera si nu ofera o gramada de zahar la nivelul sangelui care declanseaza o productie excesiva de insulina. Stevia si Xylitol sunt doi indulcitori naturali care au un indice glicemic scazut si sunt siguri pentru diabetici. Ele pot fi gasite, in general, in magazinele pentru sanatate.

Sursa: www.tinnitusformula.com