Hrana i navike koje povećavaju rizik od raka

Upala je temeljni problem koji diktira tumorsku inicijaciju, napredovanje i rast. Studije pokazuju da se 30 do 40 posto svih vrsta raka može spriječiti zdravim načinom života i prehrambenim mjerama! I drugi izvori tvrde da je taj broj mnogo veći, s oko 75 posto slučajeva raka koji se odnose na način života.

Što čini neke hrane kancerogene (drugim riječima, uzrokujući rak) i druge borce protiv raka? Hrana koja potencijalno doprinosi raku može uključivati bilo koji broj kemikalija, pesticida, konzervansa i aditiva. Na primjer, to su neki od čimbenika koji uzrokuju da neka hrana bude vrlo nezdrav – ne samo da potencijalno povećava vaš rizik od raka, već uzrokuje i probleme poput alergija, curenja crijeva, pretilosti i upale:

  • Pesticidi i herbicidi: Industrijska poljoprivredna praksa utrošila su naše proizvode, zrak, vodu, tlo i životinje na dnu lancu hrane sa štetnim kemikalijama. Najbolji način da se izbjegne konzumiranje pesticida je kupiti organsku i idealno lokalnu hranu.
  • Proizvodi životinjskog podrijetla s hormonima i antibioticima: Konvencionalni meso i mliječni proizvodi često se proizvodi pomoću antibiotika i hormona koji pomažu povećati proizvodnju, ali mogu također izazvati efekte poput unošenja estrogena. Nemojte se prevariti oznakama “prirodnih” ili “slobodnih dimenzija”, koje uvijek ne govore puno o tome kako se proizvodi hrana. Kupujte životinjske proizvode koji su hranjeni pašnjacima, koji su označeni kao hormoni i bez antibiotika.
  • Dodano šećerom i umjetnim zaslađivačima: Nedavno su studije povezale veće šećerne dijete s povećanim rizikom za određene vrste raka. Umjetni zaslađivači poput aspartama, saharinata i sukraloze mogu stvoriti štetne slobodne radikale u tijelu. Visoki fruktozni kukuruzni sirup, iako se proizvođači nazivaju “prirodnim” sladilima, vrlo su prerađeni, umjetni i sposobni pridonijeti rastu pretilosti i kvasca, među ostalim negativnim zdravstvenim učincima.
  • Aditivi za hranu: Nitrati, sulfiti, bojila za hranu i bojanje i MSG sve su povezani s oštećenjem slobodnih radikala u tijelu. Najbolji način da ih izbjegnete je da se držite podalje od proizvoda koji sadrže nepoznate i nepronjuće sastojke.
  • Pasterizacija: ne samo mlijeko koje se pasterizira (grije se do vrlo visokih vrućina) kako bi se uklonile bakterije. Jogurti, voćni sokovi i mnoge namirnice u našim trgovinama su tretirane visokim procesom topline koji uništava hranjive tvari i generira slobodne radikale u tijelu. Pasteurizacija se koristi kao zamjena za pravilnu sanitarnu i neprirodno produljuje vrijeme trajanja hrane. Nema puno dokaza koji izravno povezuju pasterizaciju s rakom, ali pasterizirana hrana i dalje može biti problematična kada se radi o povećanju upale i problema s crijevima.

Izvor:www.draxe.com

KONTAKT Stranica | UVJETI I ODREDBE | Popunite vaš OSVRT

Slike treba uzeti u obzir samo demonstrativno

PROTECTIA CONSUMATORILOR ANPC

Ova internet stranica koriste kolacice za pružanje boljeg korisnickog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolacica mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internetskom pregledniku. Više o kolacicima možete procitati ovdje. Nastavkom pregleda ova internet stranica smatra se da ste suglasni sa uporabom kolacica.


Odricanje od odgovornosti

Ovo odricanje države nema posebnih rezultata i svaka osoba je pojesti! Informacije sadržane na ovim stranicama ne namjerava tumačiti kao obećanje ili jamstvo. Tvrtka djeluje ove web stranice će biti odgovoran za bilo kakve direktne, indirektne, kaznene, slučajne, posebne posljedični gubitak ili oštećenja proizašlih iz ili povezane s uporabom ili zlouporabom svojih proizvoda.

© Osnovne informacije o prirodne dijeta za raku