Hrana koja treba izbjegavati osobe s tinitusom

Jeste li ikada primijetili da se nekim danima vaš zvučni tinitis čini da se pogoršava bez razloga? Jeste li zaustavili razmišljati o tome što ste nedavno jeli?

Održavanje vrlo dobre prehrane je ključno u upravljanju i smanjenju tinitusa. Mnoge hrane utječu na tinitus, pozitivno i negativno, a važno je razumjeti koju hranu izbjegavati i koje one konzumirati. Postanite svjesni onoga što jedete je prvi korak u stvaranju boljih izbora. Sljedeće nisu apsolutna pravila prehrane već smjernice za razumijevanje prehrane koja utječe na tinitus.

Sol

Sol ima neposredan učinak na tinitus i uvijek ga pogoršava. Suvišna sol ograničava krvne žile, povećava krvni tlak i smanjuje protok krvi u uši, oči i mozak. Povišeni krvni tlak izravno je povezan s povećanim tinitusom. U većini prerađenih i prethodno pakiranih hrane postoje visoke razine soli. Jela za juhu sadrži više natrija nego preporučeni dnevni dodatak za odraslu osobu. To je primarni razlog da budete vrlo pažljivi o tim proizvodima.

Šećer

Metabolizam šećera ima važnu ulogu u pravilnom funkcioniranju slušnog sustava. Mozak i slušni sustav nemaju inherentnu opskrbu hranom. Oni su potpuno ovisni o redovitoj isporuci kisika i glukoze (šećera) iz krvotoka. Kada je ova opskrba hranjivim tvarima poremećena ili prekinuta, može doći do neravnoteže i oštećenja.

Istraživanja su pokazala da 84% do 92% osoba s tinitusom ima poremećaj metabolizma šećera poznat kao hiperinzulinemija. To se odlikuje povećanim razinama inzulina u krvotoku. U sebi to nije opasno stanje. Međutim, to je prvi korak na dugom skliskom putu prema dijabetesu tipa II. Hiperinzulinemija nastaje zbog toga što tijelo postaje neosjetljivo na inzulin i neučinkovito u isporuci šećera u stanice, gdje je to potrebno. Stoga gušterača proizvodi sve više inzulina kako bi se proces šećera u krvi.

Šećer i jednostavni ugljikohidrati su nešto što bi trebalo izbjegavati osobe s tinitusom. Loša vijest je da su mnogi zamjenski šećer gori od same šećera. Jedan od najgorih je aspartam, koji se koristi u mnogim dijetalnim kolama i drugim prehrambenim proizvodima.

Prirodni šećeri koji se nalaze u voću i povrću savršeno su sigurni i hranjivi. Prirodni, nerafinirani šećeri traju duže da se probavljaju i ne daju šećer na krvotok koji uzrokuje višak inzulina. Stevia i ksilitol su dva prirodna sladila koja su slaba na glikemijskom indeksu i sigurna su za dijabetičare. Općenito se mogu naći u trgovinama zdrave hrane.

Izvor:www.tinnitusformula.com

KONTAKT Stranica | UVJETI I ODREDBE | Popunite vaš OSVRT

Slike treba uzeti u obzir samo demonstrativno

PROTECTIA CONSUMATORILOR ANPC

Ova internet stranica koriste kolacice za pružanje boljeg korisnickog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolacica mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internetskom pregledniku. Više o kolacicima možete procitati ovdje. Nastavkom pregleda ova internet stranica smatra se da ste suglasni sa uporabom kolacica.


Odricanje od odgovornosti

Ovo odricanje države nema posebnih rezultata i svaka osoba je pojesti! Informacije sadržane na ovim stranicama ne namjerava tumačiti kao obećanje ili jamstvo. Tvrtka djeluje ove web stranice će biti odgovoran za bilo kakve direktne, indirektne, kaznene, slučajne, posebne posljedični gubitak ili oštećenja proizašlih iz ili povezane s uporabom ili zlouporabom svojih proizvoda.

© Osnovne informacije o prirodne dijeta za tinitusa