Nemrégiben diagnosztizált: magas vérnyomás-kockázat

Az amerikai felnőttek közel 1-nél magas a vérnyomása és 3 cukorbetegségben 2 olyan személy, akik magas vérnyomással vagy vényköteles gyógyszerekkel csökkentik a vérnyomást. A szívének erősebbnek kell lennie, ha a magas vérnyomás magas, és a szívbetegségek, a stroke és más problémák kockázata emelkedik.

A magas vérnyomás nem fog eltűnni kezelés nélkül. Ez magában foglalhatja az életmód megváltozását, és ha orvosa előírja, gyógyszeres kezelés.

Mi a vérnyomás?

A vérnyomás a véráramlás ereje az erekben. Orvosa két számmal, például 120/80-mal rögzíti a vérnyomását, amit hallja, hogy “120-80”. Mindkét szám fontos. Az első szám a nyomás, ahogy a szíved verte és véreket vitt át az erekben. Az egészségügyi szakemberek ezt a “szisztolés” nyomást nevezik. A második szám a nyomás, amelyben az edények pihennek a szívverések között. Ezt “diasztolés” nyomásnak nevezik.

Íme a számok jelentése:

 • Egészséges vérnyomás: 120/80 alatt
 • A magas vérnyomás kialakulása: 120/80 és 140/90 között
 • Hipertónia: 140/90 vagy magasabb

Minél alacsonyabb a vérnyomás, annál nagyobb a szívroham vagy a stroke késleltetése vagy megelőzése.

Ha a véredény túl nagy erővel áramlik keresztül, magas vérnyomása vagy magas vérnyomása van. A szívének erősebben kell működnie, ha a vérnyomása magas, és a szívbetegségek és a cukorbetegség kockázata nő. A megnövekedett vérnyomás növeli a szívroham, a stroke, a szemproblémák és a veseproblémák kockázatát. A magas vérnyomás olyan probléma, amely nem fog eltűnni a kezelés és a táplálkozás és az életmód megváltozása miatt.

Mindig van egy ötlet a vérnyomásról, ahogyan tudod magad és súlyát.

Hogyan fogok tudni, ha magas a vérnyomása?

A magas vérnyomás csendes kérdés – nem fogod tudni, hogy van nálad, ha a hölgy nem ellenőrzi a vérnyomását. Vizsgálja meg vérnyomását minden rendszeres egészségügyi látogatás során, vagy legalább kétévenként egyszer (cukorbetegség vagy más szívbetegség kockázati tényezői).

Mit tehetek a magas vérnyomásért?

Íme néhány egyszerű tipp a vérnyomás csökkentésében:

 • Együttműködjen a szakemberrel, hogy megtalálja a megfelelő kezelési tervet.
 • Egész szemek enni
 • Próbálja ki fűszernövények és fűszerek helyett a sót a fűszeres ételeket.
 • Ellenőrizze az étel címkéit és válasszon ételt kevesebb, mint 400 mg nátrium adagonként.
 • Gyenge vagy intézkedés a súlygyarapodás megelőzésére.
 • Határozza meg az alkoholfogyasztását, és kérdezze meg kezelőorvosát, ha biztosan alkoholt fogyaszt.
 • Ha dohányzik, kérjen segítséget kilépni.
 • Kérje meg kezelőorvosát a gyógyszerek iránt, hogy segítsen a magas vérnyomás csökkentésében. Az ilyen típusú gyógyszerek közé tartoznak az ACE-gátlók, az ARB-k, a béta-blokkolók, a kalciumcsatorna-blokkolók és a diuretikumok.

Forrás: http://www.diabetes.org